Tuesday, October 27, 2015

Apabila ketua cawangan yang meminta PM letak jawatan keliru.

1. Bertambah menarik : Dalam PC di mana seorang ketua cawangan dari Bahagian Telok Kemang dan ketua penerangan salah satu cawangan bagi  menafikan tuntutan mereka agar  PM meletak jawatan, (saya ada video ini yg saya rakam). 

2.Kata Ketua cawangan berkenaan, tujuan asal mereka membuat tuntutan bukan lah  untuk menunutut  PM meletak jawatan tetapi adalah untuk menyampaikan hasrat akar umbi yang mahu rakyat dan pemimpin dan akur dengan titah Raja Raja untuk menyiasat 1MDB. tetapi tiba tiba bertukar menjadi menuntut PM letak jawatan oleh jurucakap.3.TB ajukan soalan  : Ada ka Rakyat atau pemimpin yang menentang Titah Raja Raja yang  mahukan 1MDB di siasat dan kalau boleh berikan nama.

4. Jawapan : Oh tidak ada yang menentang tetapi tiada mana mana pemimpin UMNO yang nampak menyuarakan sokongan.(dah berubah)

5.TB tanya lagi  : Dalam Persidangan Raja Raja tiap Raja Melayu ada bawa Menteri Besar masing masing dan jelas usul ini tidak mendapat sebarang bantahan atau kenyataan yang membantah dari mana mana Mb.Betul atau tidak.


6.Dia jawab , betul,.

7.Baru saya faham ketua cawangan ini sendiri tak tahu kenapa dia buat PC ini dan tak tahu kenapa dia berada dalam PC meminta PM letak jawatan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

 

blogger news

.

Blogroll

About

.