Friday, September 11, 2015

5 Cedera 1 Patah Kaki- Tabung Haji

MAKKAH- Tabung Haji melalui satu sidang media sebentar tadi mengesahkan telah mendapat maklumat berkenaan jemaah Malaysia di Makkah.

Wakil Tabung Haji telah dikerahkan ke tempat kejadian , hospital dan maktab dan telah mendapat maklumat bahawa 6 orang jemaah Malaysia terlibat.

Salah seorang jemaah berkenaan patah kaki, manakala 5 yang lain cedera terkena serpihan dikawasan terlibat.

Kejadian jam 5 Petang waktu tempatan itu, berpunca dari ribut pasir dan juga hujan lebat .

Sementara itu, pasukan perubatan Tabung Haji telah dikerah untuk memberi rawatan dan pemeriksaan di kawasan yang terlibat dan mereka turut ditempatkan dihospital-hospital berdekatan bagi mengenal pasti jika ada lagi jemaah Malaysia yang terlibat.

Sebarang perkembangan akan dimaklumkan oleh Tabung Haji dari masa kesemasa.
Siasat individu 
bocor prosiding PAC

Pihak berkuasa perlu menyiasat individu yang membocorkan transkrip prosiding Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) jika apa yang dikhuatiri oleh 1Malaysia Development Berhad (1MDB) mengenai kebocoran maklumat adalah berasas.
Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr. Mohd. Salleh Said Keruak berkata, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) pada masa yang sama juga akan mengambil tindakan ke atas The Wall Street Journal (WSJ) sekiranya portal berkenaan disahkan menghasilkan laporan tidak sahih.
 

blogger news

.

Blogroll

About

.