Thursday, October 22, 2015

Seremban Sedia Diisytihar ‘Bandaraya’

Majlis Perbandaran Seremban (MPS) terus berkembang maju ke arah sebuah bandaraya dari sebuah pekan yang berkeluasan 31km persegi kepada sebuah perbandaran yang indah dengan keluasan 951.9km persegi apabila bergabung dengan Majlis Perbandaran Nilai (MPN).

Pada 2012, Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan mengumumkan bahawa cadangan untuk menggabungkan Majlis Perbandaran Seremban (MPS) dan Majlis Perbandaran Nilai (MPN) yang keduanya terletak dalam daerah Seremban bagi membentuk satu pihak berkuasa tempatan baru berstatus Majlis Bandaraya telah mendapat kelulusan dari Kerajaan Persekutuan.

Sesungguhnya aku merindui mu..........


Ayahanda dan bonda ku.

Kita tidak lagi berbicara , kita tidak lagi tersenyum dan ketawa.
namun kenangan terhadap mu selalu bermain di hati dan jiwa aku.

Rakyat tak perlu Emosi - TPPA Tidak membebankan MB NS

SEREMBAN, 22 OKT – Rakyat tidak perlu takut dengan The Trans-Pasific Partnership Agreement (TPPA) kerana ia bukan satu sistem yang membebankan dan menyusahkan rakyat.
Hal ini dijelaskan Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan ketika berucap di Majlis Makan Malam Tahunan Persekutuan Pekilang-Pekilang Negeri Sembilan (FMM Negeri Sembilan) di Klana Resort, Seremban, semalam.
Ujarnya, “TPPA adalah satu kelebihan jika negara ini menganggotainya. Tidak perlu khuatir. Sebagai negara yang kecil dan tidak mempunyai ekonomi domestik yang besar, ini satu peluang.”

Teriring Doa

Sebaik tiba di Hospital Sultanah Aminah Johor Baharu pada jam 3 ptg aku terus ke tingkat dua  wad  ICU Selatan dan aku melihat dengan tenang sekujur tubuh yang terbaring tidak lagi bergerak. 

Keadaannya sungguh kritikal, kata abang sepupu aku, bapa kepada anak buah ku yang terlibat dalam kemalangan jalan raya di Kempas Johor tengah hari semalam. Otak nya tidak lagi berfungsi akibat dentuman yang kuat apabila motorsikal anak buah ku yang telah bertembung dengan sebuah trailler.

Shukur yang bekerja di Singapura terlibat dalam kemalangan ini ketika dalam perjalanan pulang dari kerja.

Increase Collaboration With Non-Islamic Countries To Tackle Islamophobia - Zahid

KUALA LUMPUR, Oct 22 (Bernama) -- Malaysia today called on Islamic nations to be proactive in tackling the problem of Islamophobia faced by the world currently.

Deputy Prime Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi said at the same time, Islamic nations should increase cooperation with non-Islamic nations to correct the latter's misperception of Islam.
 

blogger news

.

Blogroll

About

.