Sunday, October 25, 2015

Peruntukan lebih untuk Sarawak bukan kerana pilihan raya - TPM


Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menolak dakwaan sesetengah pihak bahawa peruntukan bagi Sarawak dalam Bajet 2016 adalah demi memenangi pilihan raya negeri yang bakal diadakan tidak lama lagi.

Beliau berkata soal membeli undi tidak sepatutnya timbul kerana apa jua peruntukan dalam bajet untuk Sarawak adalah kerana kerajaan persekutuan sentiasa prihatin terhadap keperluan rakyat negeri itu mendapat faedah dan perkhidmatan yang baik.

Bila Bersuara, Maka Dialah Yang Paling ‘Berani’ Dan ‘Benar-Benar Belaka’?

Apakah kenyataan TSYM di Johor Baharu baru baru ini membayangkan  beliau kecewa dengan pemecatan yang berlaku ke atas dirinya dan beliau sebenarnya tidak menyangka bahawa DS Najib berani melakukan ini terhadap diri nya.

Jelas apa yang dapat kita huraikan apa yang diluahkan oleh TSMY mempotreykan dirinya sebagai seorang insan yang sempurna dan tiada cacat celanya dan seharusnya dia lah di angkat untuk mengambil alih tempat DS Najib Tun Razak selaku PM.

Mungkin  TSYM telah merasakan bahawa dirinya kini sudah mula dilupai. Itulah sebab TSMY  mula mencari simpati dan memohonnagar duia tidak dilupakan dengan cerita cerita hebat hebat.
baca seterusnya di sini.  

Bila Bersuara, Maka Dialah Yang Paling ‘Berani’ Dan ‘Benar-Benar Belaka’?

Muhyiddin lupa sejarah, Najib dahulu tidak khianat pada PM - Salleh

Tan Sri Muhyddin Yassin tak perlu lah  mengubah sejarah hanya kerana mahu membuktikan kepada rakyat bahawa dia sebenarnya tidak bersalah. Rakyat  sebenarnya tahu menilai sejarah kerana ianya berlaku tak sampai pun sedekad lagi, baru sangat sejarah ini dinukilkan.

 Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said berkata Najib enggan mengkhianati Abdullah walaupun dipujuk Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Datuk Seri Najib Razak sentiasa setia kepada bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi ketika beliau menjadi timbalannya dahulu.

klik disini untuk berita seterusnya.
 

blogger news

.

Blogroll

About

.