Friday, March 18, 2016

DOA

 
Karya : Chairil Anwar
kepada pemeluk teguh

Tuhanku
Dalam termangu
Aku masih menyebut namaMu

Biar susah sungguh
mengingat Kau penuh seluruh

cahayaMu panas suci
tinggal kerdip lilin di kelam sunyi

Tuhanku
aku hilang bentuk
remuk

Tuhanku
aku mengembara di negeri asing

Tuhanku
di pintuMu aku mengetuk
aku tidak bisa berpaling

Siber adalah darah daging ku

dari kiri : tepak bersulam , hsmat, Ab Jalil Backer, Rosli, Johari Isyak , Kadiology.

1. Pertama kali kami bertemu, 17 tahun yang lalu di mana kami pada asalnya berjumpa di alam maya di ruang politik "Harakah"dan disusuli dalam satu pertemuan yang dirancang di satu program UMNO Gombak. Di sinilah detik pertemuan yang membawa kami bersama untuk bergambung sebagai penulis Siber dan memulakan serang saraf membantu Barisan Nasional di layar juang Maya dalam satu portal www.Mykmu.net.

Mula dari detik detik ini kami telah diberikan amanah untuk mengawal dan menyerang dia alam maya pada setiap PRK walhal pada ketika itu tidak ramai yang memahami atau tahu bahawa wujudnya team kami di alam maya ini kerana kurang kesefahaman mereka sendiri dan tidak menguasai kaedah berkomunikasi di alam maya. 

Namun kami terus menulis tanpa memperdulikan siapa yang membacanya kerana pada masa itu suka atau tidak kami terpaksa menarik minat rakyat membaca setiap tulisan  kami kerana pembangkang pada masa itu telah menguasai dunia Maya ini. 

antara yg hadir : Nihaz , Jamil, Azhar, Mohamad Hamis m Big Dog (Zakir) , Tg Din, Kak Long m Ab Jalil Backer,Zainal , Azhar JB,Dato' Mustapha dll.

2. Kami membuat kunjungan hormat ke pejabat Perdana Menteri Tun Mahathir  Mohamad dan inilah team yang diharapkan oleh Tun M untuk mempertahankan politik tanah air dari dikawal oleh pembangkang. Pada masa ini kami berkerja begitu kuat untuk mengembangkan pengaruh UMNO dan BN dikalangan rakyat di Layar Juang Maya. 
3. Membuat kunjungan hormat di pejabat Pak Lah ketika beliau adalah Tmbalan Perdana Menteri.4) Gambar ketika berkunjung ke pejabat Pedana Menteri berssama sama rakan rakan dan berpeluang duduk semeja dengan PM untuk minum petang. 

blogger news

.

Blogroll

About

.